God Jul!

God Jul!

Så härligt att vakna på julafton med all den här snön och ett molntäcke som ser ut att spricka upp! Kanske blir det solsken :D

Nu till pepparkakshusbygget:
Karin och jag bestämde oss till slut för att bara göra en vanlig stuga och det var nog tur med tanke på allt som gick fel... Det började med att det var något knas med degen - den svällde mycket mer än vad pepparkaksdeg brukar och började bubbla på ytan på ett skumt sätt. Det var bara att försöka göra det bästa av situationen :)

Bubblandet gjorde att kakorna/husdelarna blev alldeles ojämna på ytan så vi tänkte att om vi pressade dem lite under en bok skulle de nog bli bättre. Problemet var att vi pressade dem alldeles för mycket så de blev übertunna och vi fick göra om delarna.

Nästa omgång brändes så vi bakade nya.

Sen ville vi testa göra glasrutor av smält socker (vi gjorde nog på fel sätt också... Läste att man ska grädda delarna med krossade karameller i fönsterrutorna redan i ugnen som smälter där). Det började bra, kanske inte jättesnyggt, men om man har en lampa i blir det nog okej. När vi sedan skulle göra framsidan hade sockret börjat stelna och det vart inte snyggt... Men då orkade vi inte göra om framsidan så vi tog den brända framsidan.

Nu är det garnering av huset kvar. Vi ska göra vårt bästa, men ha inte för höga förväntnigar :P

God jul igen!
Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0