Rubrik

Hejsan!

Nu ska jag strax åka till Lofsdalen. Det betyder att det inte blir några nya inlägg förrän efter den 2:a (om det inte visar sig att vi har internet, men det tror jag inte). Då ska jag försöka vara duktigare på att rita - det har inte varit så mycket sånt den senaste tiden...

Tills vi ses igen:
God natt och god jul!
Sofia

I ett hus vid skogens slut...

Julafton var väldigt trevlig! Mys med familjen :)

Tänkte uppdatera med en bild på hur pepparkakshuset blev. Så här blev det:


Häxans hus i Hans och Greta kom vi fram till att det blev, foto: Sofia Alexandersson Ros

God jul!
Kram Sofia

God Jul!

God Jul!

Så härligt att vakna på julafton med all den här snön och ett molntäcke som ser ut att spricka upp! Kanske blir det solsken :D

Nu till pepparkakshusbygget:
Karin och jag bestämde oss till slut för att bara göra en vanlig stuga och det var nog tur med tanke på allt som gick fel... Det började med att det var något knas med degen - den svällde mycket mer än vad pepparkaksdeg brukar och började bubbla på ytan på ett skumt sätt. Det var bara att försöka göra det bästa av situationen :)

Bubblandet gjorde att kakorna/husdelarna blev alldeles ojämna på ytan så vi tänkte att om vi pressade dem lite under en bok skulle de nog bli bättre. Problemet var att vi pressade dem alldeles för mycket så de blev übertunna och vi fick göra om delarna.

Nästa omgång brändes så vi bakade nya.

Sen ville vi testa göra glasrutor av smält socker (vi gjorde nog på fel sätt också... Läste att man ska grädda delarna med krossade karameller i fönsterrutorna redan i ugnen som smälter där). Det började bra, kanske inte jättesnyggt, men om man har en lampa i blir det nog okej. När vi sedan skulle göra framsidan hade sockret börjat stelna och det vart inte snyggt... Men då orkade vi inte göra om framsidan så vi tog den brända framsidan.

Nu är det garnering av huset kvar. Vi ska göra vårt bästa, men ha inte för höga förväntnigar :P

God jul igen!
Sofia

öihsurgnfv!

bhfjknv:)

piausd

Julstök

Ursäkta den dåliga uppdateringen! Har varit fullt upp med julen. Idag har jag städat och tvättat och bakat stolle. Nu känns det faktiskt att julen börjar närma sig!

Pepparkaksdegen står i kylen och väntar på att användas, frågan är bara till vad... Har lite funderingar kring Spökande Stugan, gamla Uppsala kyrka eller bara någon liten, söt stuga. Vad sägs? Eller några andra förslag kanske? :D


Spökande Stugan, foto: http://harrypotter.wikia.com/wiki/File:Shriekingshack.jpg


Gamla Uppsala Kyrka, foto: http://travel.webshots.com/photo/1339883565069184151rhfnno


Bara nån stuga, foto: http://lostworld.pair.com/blog/2007/10/04/uk-2007-edinburgh-part-three/


Vasiliekatedralen (lite lite tid för den tror jag...), foto: Sofia Alexandersson Ros

God jul i förskott!
Kram Sofia

Dagen före dagen före dagen före dagen före dopparedagen

Idag är det bara fem dagar kvar till julafton och jag har inte julpysslat alls. Hjäääälp!!! Inte för att det är panik - det finns fortfarande tid. Men ändå... Jag vill göra ett coolt pepparkakshus och planera massor innan. Värsta avancerade grejen, ta mig vatten över huvudet och inse att jag inte kommer klara det, men till sist lyckas okej ändå. För att hinna med det borde jag nog redan ha börjat. Ja, ja, bara att sätta igång nu då. Jag tror jag går ner och börjar med pepparkaksdeg :)

Så länge kommer lite bilder från förra årets julbak i USA. Det blev huset vi bodde i då:


Jag med snyggt fett hår och pjamas...


Innan kristyr och sånt och taket kom på. Vi fick inte tag på non-stops tyvärr :(


(HÄR SKULLE DET EGENTLIGEN VARA EN FÄRDIG BILD PÅ RESULTATET, men jag hittar ingen. När jag hittar någon lägger jag in den)


Ha en bra dagen före dagen före dagen före dagen före dopparedagen!
Sofia

Modiga lilla jag

Jag har gjort något modigt. Tycker jag i alla fall. Jag har...

...skickat brev och illustrationer till olika bokförlag! Nu är det bara att vänta och hoppas ^^

Hörs
Sofia

PS.
Här kommer en några år gammal bild. Draken blev bra, men bergen helkassa!


Illustration: Sofia Alexandersson Ros

Julpyssel?

Tänkte julpyssla och rita tomten, men det slutade med en bild på Dumbledore och McGonagall!

Hogwarts skäggiga före detta rektor påminner faktiskt om jultomten, så det kanske inte är så konstigt att jag ritade honom när jag skulle rita tomten?

(Det finns många konspirationister som hävdar att de är samma person. Själv är jag inte övertygad... Att Dumbledore hade många hemligheter vet vi, men att han skulle vara jultomten? Det är en stor hemlighet. Googla på "Dubmledore is santa" och avgör själva vad ni tror ^^)

Bilden är i blyerts, men den ska färgläggas. Frågan är hur? Färgpennor, akvarell, datorn? Hmm...

Illustration: Sofia Alexandersson Ros

Jaja, nu ska jag gå och göra något vettigt :)

Ses snart igen
Sofia

Virksugen

Känner för att sticka någonting... Eller virka? Men vad? Hmm... Om det inte hade varit för att Karin redan virkar en sån här väska (fast i andra färger) hade jag garanterat försökt mig på det! Skiiitsnygg!!


Foto: http://minspiration.blogspot.com/2010/01/african-flower.html

Bara för att jag pratade om lillasyster Karin lägger jag upp en liten akvarell från som föreställer just två systrar ^^


Illustration: Sofia Alexandersson Ros

Tchüss!
Sofia

Ur arkivet

Nu ska jag strax sova, men innan dess tänkte jag lägga upp en bild. Återigen blir det en från svenskaprojektet i gymnasiet (vi bestämde oss för att göra en barnbok - kanske inte det optimala med tanke på att vi bara hade en månad på oss, men det slutade bra i alla fall). Jag gjorde bilderna och här har vi Millan, Jacob och mamma som är trött på att vänta.

Illustration: Sofia Alexandersson Ros

Nattinatt & hörs!
Sofia

Layout

Nu är layouten tillfälligt färdig :) Yaaay! Kommer säkert sitta och fixa med den mer sen när jag lär mig mer om hur man gör, men just nu får den duga. Blev inte riktigt som på min dummy, men jag tycker den blev helt okej ändå. Kanske lite tjejigt...

Hörs!

Dummy - kommer bloggen bli såhär?


Illustration: Sofia Alexandersson Ros

Det är bara en första skiss så jag kommer nog ändra mig några gånger.

Nu börjar det

Hej!

Det här är mitt första inlägg och jag håller fortfarande på och försöker fixa layouten. Därför ser det lite muppat ut ^^, men förhoppningsvis ska det snart bli bättre! Webdesign är liksom inte något som jag har sysslat med så mycket förr...

I den här bloggen tänkte jag publicera sånt jag skapar och försöka hitta på lite annat kul. Förhoppningsvis uppskattas det!

Kram
Sofia

PS. Kan ju lika bra börja att publicera något redan nu, så här kommer "Draken bollar med Jacob" från ett litet svenskaprojekt för några år sedan:


Illustration: Sofia Alexandersson Ros

DS.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0