Istället för att plugga

Istället för att plugga som jag borde ha gjort ritade jag... Det blev en snabb skiss av ett självporträtt (vet inte hur likt det egentligen är) och ett fantasiporträtt som vart lite halvfult. Här får ni i alla fall se hur det blev:


Självporträtt: Sofia Alexandersson Ros


Halvfult fantasiporträtt: Sofia Alexandersson Ros

Ska försöka göra några roligare inlägg, men vet inte riktigt vad jag ska skriva/rita om. Som det är nu radar jag mest bara upp bilder utan någon röd tråd (känns det som?). Kom gärna med förslag på vad jag kan göra istället :)

Ha det bäst
Sofia

Millan är ledsen, jag är glad

Jag är glad! Här kommer en deppig bild i kontrast till det.


Millan är ledsen, bild till barnboksprojekt. Illustration: Sofia Alexandersson Ros

Grattis mamma-fru-dotter!

Med en enkel tulipan (fast i det här fallet en tigerlilja) på bemärkelsedan, vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar! Grattis Emma! :D


Foto: Sofia Alexandersson Ros

Sån är jag

Jag är en sån där bloggare som publicerar halvfärdigt material för att jag är för otålig för att skriva klart det. När jag sedan har publicerat det skäms jag över alla stavfel och upprepningar och redigerar de redan publicerade texterna. Sån är jag.

Bloggig värre just nu

Just nu bloggar jag väldigt mycket. Det blir nya inlägg hela tiden och så många bilder som möjligt i varje. Jag letar och rotar i lådor efter gamla bilder att scanna in och lägga upp. Inte bästa taktiken om jag vill ha något att skriva om i fortsättningen... Men det är kul nu!

Men oroa er inte... Snart blir det nog mindre, det brukar bli så!

Det går nog att kalla mig för en period-bloggare som bloggar massor när det finns inspiration och motivation. När jag sedan tröttnar blir det paus tills motivationsvågen slår över mig igen. Just nu är det total storm, motivationsvågen är stor som en tsunami.

Men när stormen är över kommer det bli alldeles lugnt här igen. Bli inte alltför förvånade när det händer. Vänta några månader och kika sedan in så ska ni se att det är full storm igen!


Kram
SofiaPS. Nu ska jag gå och käka födelsedagsmiddag med Emma. Dags att snöra på sig skorna!

DS.
Bild till barnboksprojekt, illustration: Sofia Alexandersson Ros

Tre snabba ansikten

Här kommer tre snabba porträtt från kursen i höstas, var och ett fick vi göra på bestämd tid för att de skulle vara snabba, inte för genomtänkta. "Bara målade".

I de olika porträtten hade vi en begränsad färgpalett. Det skulle hjälpa oss att kunna se ljus, skugga, olika nyanser tydligare och lära oss att skapa mer djup i bilderna. Jag tyckte att det var en rolig övning :)


Porträtt i akryl, målad av Sofia Alexandersson Ros. Tid: 40 minuter


Porträtt i kol (kanske Voldemort?), tecknad av Sofia Alexandersson Ros. Tid: 30 minuter


Porträtt i akryl, målad av Sofia Alexandersson Ros. Tid: 20 minuter

Lite gamla blyertsteckningar

Hittade en gammal bild som jag är rätt så nöjd med! Minns när jag gjorde den (2009), hennes proportioner skapade en liten inre debatt för mig. När jag insåg att jag omedvetet hade förstorat hennes bröst, gett henne getingmidja delux, långa ben och en hals som en barbiedocka kände jag mig hjärntvättad.

Jag som bara trodde att jag ritade en naken tjej på ett ben. Inte då, och genom att publicera bilden här föder jag skönhetsidealen som påverkade mig (fast *host host* har man inga läsare är det svårt att spä på skönhetsideal).


Pirat 2009, Teckning: Sofia Alexandersson Ros

Hittade den här lilla fågeln från 2005 också. Då var jag liten (14 år).

2005, Skiss: Sofia Alexandersson Ros

Det var allt för nu.

Ha det bäst,
Sofia

Harry-Potter-SNL

Tittade på Saturday Night Live med Daniel Radcliffe. Innan jag började titta hade jag väldigt låga förväntningar på honom, men jag tyckte att han klarade sig över förväntan (betyg Ö)! Ni kan titta på klippet på kanal9play.se genom att klicka HÄR.

Hoppsan, inte så coolt

Jag såg nyss, via min systers dator, hur bloggen ser ut för henne. Vilka fruktansvärt omatchade typsnitt! Jag som trodde att jag hade sett till så att det skulle se någolunda okej ut på de flesta datorer, men inte då.

Jag visste att det inte alltid var samma typsnitt som på min dator, men jag trodde ändå att jag hade lyckats få det att se snyggt ut. Ja, ja. Det får se ut som det ser ut ett tag för just nu är jag för lat för att fixa till det (och det är trots allt i princip bara jag som tittar på bloggen, så det viktigaste är att den är snygg på min dator...).

Tar en printscreen och visar hur det ser ut hos mig:


Översikt över hur den ser ut hos mig


Närbild på typsnitt

Berätta gärna hur det ser ut hos er!

Kramar
Sofia

Ja må han leva!

Blev sugen på att visa upp pappas 50-årspresent från mig. Målade en Phalaenopsis i olja under kursen som jag snackade om tidigare. Så här har ni den:


Målning: Sofia Alexandersson Ros

Hoppas ni gillar den!

Kram
Sofia

En liten bild

Hej!

En snabbt gjord liten bild på två som gifter sig. Svårt att förglägga den mörkare kvinnans hud på pappret jag använde, det var alldeles för skrovligt för att lyckas göra hennes hud jämn... Men det fick duga.


Illustration: Sofia Alexandersson Ros

RSS 2.0